Dr. Diana Mihai – un business dedicat sănătății

5 minutes, 55 seconds Read

Cum a început călătoria ta în calitate de antreprenor și ce te-a motivat să începi acest drum?

Călătoria mea în calitate de antreprenor și fondatoare a clinicii Ladies Excellence Clinic a fost o călătorie plină de pasiune și dedicare față de sănătatea femeilor. Motivația mea profundă a pornit de la dorința de a crea un spațiu unde femeile să se simtă cu adevărat ascultate, îngrijite și întelese în toate aspectele sănătății lor. Am simțit mereu că este nevoie de mai mult decât o simplă consultație medicală. Am dorit un mediu în care pacientele să nu fie doar cazuri medicale, ci indivizi cu povestea  și nevoile lor unice. În momentul în care am fondat clinica, am avut viziunea de a depăși tiparele medicinii tradiționale. Am dorit să ofer o experiență în care femeile să se simtă conectate cu echipa medicală, să fie informate și să fie partenere în propria lor îngrijire.

Care a fost principala provocare pe care ai întâmpinat-o în dezvoltarea afacerii tale și cum ai depășit-o?

Să păstrez un echilibru între oferirea unor servicii medicale de înaltă calitate și menținerea unei abordări umane și personalizate. Într-o lume medicală adesea dominată de proceduri standardizate, am dorit să păstram conexiunea cu fiecare pacientă. Am investit timp și resurse în formarea continua a personalului pentru a menține o comunicare empatică și o înțelegere a nevoilor pacientelor noastre. De asemenea, am implementat tehnologii inovatoare care să consolideze și să eficientizeze procesele, permițându-ne să oferim servicii medicale de înaltă calitate într-un mod personalizat dar prompt.

Ce strategii și tactici de marketing consideri că au contribuit cel mai mult la creșterea afacerii tale?

Creșterea clinicii Ladies Excellence Clinic a fost susținută de o combinație strategică de tactici de marketing, adaptate la nevoile specifice ale domeniului medical și la publicul nostru țintă – femeile. Am personalizat comunicarea, am lucrat mult pe partea de educație și conștientizare, am stabilit parteneriate cu organizații și profesioniști din domeniul sănătății și al frumuseții pentru a extinde rețeaua noastră de referințe și a aduce pacientelor acces la servicii complementare de înaltă calitate, am dezvoltat o prezență puternică pe platformele online, folosind website-ul, rețelele sociale și recenziile pacienților pentru a crea o comunitate digitală activă și informată, am organizat evenimente și workshop-uri care să ofere oportunități de întâlnire directă cu pacientele noastre și să promoveze conștientizarea asupra sănătății femeilor si foarte important, am colectat feedback constant de la pacienți și am implementat îmbunătățiri continue în servicii și comunicare, consolidând încrederea și satisfacția pacienților. Prin combinarea acestor strategii și tactici, am reușit să construim o prezență solidă în comunitatea noastră, să atragem noi pacienți și să devenim o resursă esențială în furnizarea de servicii de sănătate feminine personalizate și de încredere. Desigur, toate acestea trebuie însoțite de actul medical livrat în mod excelent.

Ce sfaturi ai oferi celor care doresc să-și înceapă propriul business?

Investește timp în a înțelege în profunzime industria în care vrei să intri, trebuie să cunoști bine domeniul, recrutează oameni talentați și împărtășește-vă viziunea cu ei, o echipă puternică și motivată poate face diferența în succesul afacerii tale. Elaborează un plan de afaceri riguros. Include analiza pieței, planurile de marketing și financiare. Un plan solid oferă o direcție clară și te ajută să gestionezi resursele eficient. Fii pregătit să înveți în mod continuu. Mediul de afaceri evoluează rapid, iar adaptabilitatea și învățarea constantă sunt esențiale pentru succes pe termen lung. Și construiește relații puternice cu clienții, partenerii și furnizorii. O reputație bună și relații solide pot fi cruciale pentru creșterea afacerii tale.

Ce înseamnă pentru tine succesul și cum îl măsori în contextul afacerii tale?

Pentru mine succesul în contextul afacerii mele, clinica Ladies Excellence Clinic depășește cu mult aspectele financiare și se traduce în impactul pozitiv pe care îl avem asupra vieților pacientelor noastre și asupra comunității medicale. Măsor succesul într-o varietate de moduri care reflectă viziunea și valorile clinicile. Succesul înseamnă să contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a femeilor, oferind servicii medicale de calitate și soluții personalizate. Măsor succesul prin experiența pozitivă a pacientelor noastre. Feedback-ul lor și satisfacția cu serviciile noastre sunt indicatori esențiali.

 De asemenea, succesul înseamnă înseamnă să fim o clinică inovatoare și să contribuim la avansarea medicinei în domeniul sănătății femeilor. Succesul pentru mine implică să fim o forță pozitivă în comunitatea noastră, să oferim educație și servicii care să îmbunătățească viața femeilor. Este o călătorie continuă de îmbunătățire și angajament față de viziunea noastră de a crea un mediu de îngrijire medicală feminină excepțional.

Ce te motivează să continui să fii un antreprenor în ciuda provocărilor pe care le întâmpini?

Pasiunea pentru medicină și pentru misiunea clinicii Ladies Excellence Clinic. Există câteva elemente cheie care mă mențin pe drumul meu antreprenorial, chiar și în fața provocărilor. Pasiunea pentru îmbunătățirea sănătății femeilor și oferirea unui spațiu unde se simt cu adevărat ascultate și îngrijite este combustibilul meu principal. Când văd pacientele revenind cu zâmbete și îmbunătățiri ale stării lor de sănătate, știu că suntem pe drumul cel bun. Responsabilitatea față de echipa mea și dorința de a-i oferi un mediu de lucru pozitiv și dezvoltare continuă mă împinge să depășesc dificultățile și să găsesc soluții inovatoare. Angajamentul față de educație și inovare în medicină mă motivează să rămân la curent cu cele mai recente tendințe și să ofer pacientelor noastre cele mai bune opțiuni de îngrijire. Aprecierea progresului, fie el și mic, mă ajută să depășesc momentele dificile. Fiecare pacientă ajutată și fiecare obstacol depășit sunt mici victorii care mă încurajează să continui.

Chiar dacă antreprenoriatul vine cu provocări, aceste elemente mă țin ancorată în drumul meu. Este o călătorie cu obstacole, dar când vezi călătoria transformând vieți și aducând o schimbare în bine, motivarea devine un motor puternic pentru a merge mai departe.

Dr. Diana Mihai este medic primar obstetrică – ginecologie, Membru Fondator și Președinte SREG (Asociația Română de Estetică Ginecologică și Medicină Regenerativă), Vice -Președinte IASRM (International Association of Stem Cell and Regenerative Medicine) și Fondator Ladies Excellence Clinic.
Doctor în Științe Medicale – doctorat în Infertilitate de Cuplu și Fertilizare în Vitro
Masterand în Medicina Tradițională Chineză. Competențe: ecografie, colposcopie, histeroscopie, laparoscopie, FIV, uroginecologie, management sanitar.

Revista de afaceri, interviuri cu antreprenori

Similar Posts