clinica de kinetoterapie

Cum sunt tratate sau ameliorate problemele posturale intr-o clinica de kinetoterapie?

2 minutes, 38 seconds Read

Clinicile de kinetoterapie sunt la mare cautare in ziua de astazi datorita ajutorului pe care il pot oferi pacientilor care sufera de probleme sau afectiuni la nivelul posturii. Problemele posturale afecteaza din ce in ce mai multe persoane, indiferent de mediul de activitate.

Nimeni nu este ferit de acest tip de probleme. Fie ca faci parte dintr-o echipa activa de ingineri, de exemplu, fie ca lucrezi toata ziua la birou, postura iti va fi afectata intr-un fel sau altul. Prin urmare, va trebui sa interactionezi cu o clinica de kinetoterapie pentru a ameliora sau chiar trata problemele.

Iata cum decurge acest proces!

Evaluare detaliata realizata de un specialist kinetoterapeut

Prima vizita intr-o clinica de kinetoterapie implica realizarea unei evaluari a posturii tale. In aceasta etapa, kinetoterapeutul are ca scop punerea unui diagnostic corect, din moment ce acest diagnostic va fi folosit pentru crearea unui plan de tratament optim.

Evaluarea initiala implica observarea mai multor parti ale corpului tau care ar putea afecta postura intr-un mod negativ – coloana vertebrala, bazinul si umerii, in principal.

In urma evaluarii, kinetoterapeutul va obtine toate informatiile necesare pentru a pune la punct un plan de tratament eficient.

Stabilirea obiectivelor si rezultatelor dorite

Inaintea de eliberarea unui plan de tratament, specialistul va discuta cu tine, explicandu-ti problemele sau afectiunile prezente, precum si cel mai bun plan de actiune in privinta ameliorarii sau tratarii lor.

Desigur, este posibil ca tu personal sa ai anumite dorinte privind rezultatele pe care le-ai putea obtine un urma unor sedinte de kinetoterapie. De exemplu, scopul tau principal ar putea fi eliminarea durerilor cauzate de problemele posturale. In alte cazuri, imbunatatirea mobilitatii primeaza. Este esential ca specialistul dintr-o clinica de kinetoterapie sa stie care sunt dorintele tale inainte de eliberarea unui plan de tratament.

Exercitii de corectie si consolidare a muschilor

Aproape orice plan de tratament incepe cu mai multe serii de exercitii de corectie si consolidare a muschilor care ar putea fi slabiti (ca urmare a posturii incorecte, de exemplu). Aceste exercitii au rolul de a reduce eventualele dureri, dar si de a imbunatati mobilitatea pacientului.

In general, se va viza alinierea coloanei vertebrale si dezvoltarea masei musculare pana la un nivel adecvat pentru varsta, inaltimea si greutatea pacientului. Toate acestea ajuta la formarea si mentinerea unei posturi corespunzatoare si nu pot fi ignorate.

Tehnici de constientizare posturala

Nu in ultimul rand, se va pune foarte mult accentul pe constientizarea posturii pe care o ai la un moment dat sau in permanenta. Poti schimba foarte multe lucruri pe termen lung daca iti poti da seama ca nu ai o postura corecta, implicit sa corectezi acest lucru pe loc.

Postura corespunzatoare trebuie mentinuta in toate activitatile tale zilnice. Prin urmare, trebuie sa fii constient de lucrurile din jur, dar mai ales de activitatile pe care le intreprinzi. Fiecarei activitati in parte ii poate fi asociata o anumita postura corespunzatoare, postura care tine durerile si afectiunile la distanta.

Scurt si la obiect, ai nevoie de o clinica de kinetoterapie daca doresti sa ameliorezi sau sa tratezi problemele posturale. Daca durerile zilnice deja au aparut, nu trebuie sa eziti – contacteaza clinica de kinetoterapie Atletico Kinetic chiar acum si redescopera viata fara disconfort!

Similar Posts