Diferențele între implanturile mamare non-texturate (Motiva) și cele texturate

3 minutes, 41 seconds Read

Augmentarea mamară este una dintre cele mai solicitate proceduri estetice la nivel global. Femeile optează pentru această intervenție în dorința de a obține sâni mai mari și o formă armonioasă, contribuind astfel la creșterea încrederii în sine și confortului în propriul corp. Alegerea tipului de implant este crucială pentru obținerea unui rezultat estetic satisfăcător.

Implanturile mamare și clasificarea lor

Există mai multe tipuri de implant mamar, clasificate după diverse criterii, unul dintre acestea fiind textura suprafeței. Deși multe paciente nu sunt informate despre importanța texturii, aceasta joacă un rol semnificativ în aspectul și funcționalitatea implantului. Compania Motiva este renumită pentru producția de implanturi mamare non-texturate de înaltă calitate, dar pe piață există și implanturi texturate.

Ce sunt implanturile mamare non-texturate (Motiva)?

Implanturile mamare non-texturate de la Motiva reprezintă o inovație în industria implanturilor mamare. Acestea sunt umplute cu un gel siliconic de înaltă calitate și sunt acoperite de un înveliș din silicon cu textură netedă și moale. Durabilitatea materialelor folosite reduce semnificativ riscul de ruptură, iar în cazul unei deteriorări, gelul siliconic nu se va scurge.

Avantajele implanturilor mamare Motiva

Unul dintre principalele avantaje ale implanturilor mamare Motiva este calitatea gelului siliconic utilizat, care conferă implantului o textură moale și naturală. Acesta simulează fidel țesutul mamar, astfel încât implantul să nu se simtă artificial la atingere. În plus, implanturile Motiva se mulează excelent pe țesuturile mamare și umplu eficient sânul.

Implanturile Motiva sunt disponibile în diverse forme și modele, inclusiv rotunde și ergonomice, acestea din urmă oferind o senzație și un aspect extrem de natural, asemănător cu forma sânului.

Deși implanturile non-texturate obișnuite pot avea dezavantajul de a se deplasa, ceea ce afectează forma sânului, implanturile Motiva nu prezintă această problemă. Acestea se adaptează poziției corpului, comportându-se similar cu țesutul mamar natural, și oferă un aspect estetic plăcut, indiferent de poziția corpului.

O inovație notabilă a implanturilor Motiva este includerea unui senzor intern care stochează informații despre modelul implantului. Aceste date sunt extrem de utile medicului pentru orice investigații ulterioare.

Ce sunt implanturile mamare texturate?

Implanturile mamare texturate sunt realizate dintr-un gel siliconic de înaltă calitate, fiind disponibile și cu umplutură de soluție salină, deși această variantă este mai puțin comună. Aceste implanturi sunt acoperite de un înveliș de silicon, similar cu cel al implanturilor netexturate, dar se disting prin textura lor specifică. Textura lor este caracterizată prin prezența unor neregularități fine, care au un rol crucial în fixarea implantului în poziția dorită.

Avantajele implanturilor mamare texturate

Principalul avantaj al implanturilor texturate este stabilitatea și durabilitatea lor crescută. Datorită suprafeței lor neregulate, acestea se fixează mai bine de țesuturile înconjurătoare, reducând astfel riscul de rotire sau deplasare. Fricțiunea creată între denivelările fine ale suprafeței implantului și țesuturile mamare ajută la menținerea protezelor în locul corect, asigurând astfel o poziție stabilă și un aspect estetic optim.

În plus, implanturile texturate sunt o opțiune ideală pentru pacientele care își doresc sâni cu o formă anatomică. Textura lor contribuie la o așezare mai naturală a implantului, oferind sânilor un contur și o simetrie care imită forma naturală a sânului.

Cum alegi implanturile mamare potrivite?

Implanturile mamare sunt folosite predominant pentru mărirea sânilor, dar sunt de asemenea esențiale în proceduri de reconstrucție după masectomie, corectarea asimetriei mamare sau în anumite cazuri de lifting mamar. Alegerea implantului adecvat depinde de intervenția dorită și de rezultatul estetic căutat.

Consultarea cu un medic specialist este crucială în procesul de selecție a implanturilor. Acesta va evalua preferințele tale legate de dimensiune și formă, precum și particularitățile fizice, pentru a asigura că rezultatul final va fi satisfăcător din punct de vedere estetic. Împreună veți decide asupra celei mai potrivite opțiuni pentru tine.

Atât implanturile mamare texturate, cât și cele netexturate oferă rezultate estetice plăcute și naturale. Înainte de a face o alegere, este recomandat să participi la o consultație cu un chirurg estetician experimentat. Acesta va lua în considerare așteptările tale și îți va recomanda opțiunea cea mai adecvată, astfel încât rezultatul să fie cât mai aproape de ceea ce îți dorești.

Similar Posts