Plante potrivite pentru o grădină amenajată cu piatră naturală

2 minutes, 51 seconds Read

Pentru a amenaja armonios o grădină cu piatră, este important să acorzi atenție plantelor pe care le alegi, astfel încât să se potrivească cu tipul de rocă folosit.

Indiferent de stilul de design, piatra naturală este o alegere inspirată, iar pentru a-i evidenția frumusețea, ai la dispoziție o varietate de plante din care poți alege.

Iată care sunt câteva dintre acestea:

  • Plantele de mici dimensiuni

Din cele mai frumoase amenajări grădini, nu pot lipsi plantele pitice, care te încântă cu un colorit bogat, fiind perfecte pentru o grădină veselă. Alege Aurinia Saxatilis, dacă îndrăgești florile galbene sau Mesembryanthemum cooperi, în cazul în care cele violet sunt preferatele tale.

O altă variantă ce se integrează minunat într-o grădină cu piatră este planta Sempervivum tectorum. Aceasta este veșnic verde, astfel încât te poți bucura de culoarea ei intensă pe toată durata anului.

Vrei o grădină care să te încânte și olfactiv, nu doar vizual? Atunci îți recomandăm cimbrul și cimbrișorul, acestea putand fi utilizate ca plante decorative și condimente, deopotrivă.

În grădinile cu un sol bine drenat se poate planta Festuca glauca sau iarba albastră, care este o plantă veșnic verde, cu un aspect spectaculos și ușor de îngrijit. Pentru o notă elegantă, plantează Pulsatilla vulgaris, ale cărei flori mov înnobilează spațiul tău exterior.

  • Plante de mărime medie

Din categoria plantelor de mărime medie, care pot fi incluse în amenajări cu flori și piatră se află levănțica, ce oferă culoare, dar și parfum grădinii tale. O alternativă galbenă la lavandă este floarea lumânărică sau Veronica spicata, de o delicatețe aparte.

Rozul prăfuit al plantei Sedum este perfect pentru a crea un aspect contrastant, putând fi combinată cu nuanțele intense de roșu ale plantei Achillea millefoliumi.

Coloritul bogat al crizantemelor înveselește orice grădină, fiind flori perfecte pentru amenajările cu piatră, alături de salvie sau Nepeta racemosa.

  • Arbuști si arbori

Chiar dacă plantele de dimensiune mică și medie sunt principala alegere, atunci când vrei să amenajezi o grădină cu piatră, arbuștii și arborii pot fi incluși cu succes, pentru a adăuga textură și culoare. În topul recomandărilor noastre se află Pinus mugo, prin verdele lui încântător, care se menține pe tot timpul anului.

Arțarul japonez te cucerește cu frunzele lui roșiatice, iar pentru o notă contrastantă, combină-l cu azaleele, ce creează un peisaj de excepție.

Nu uita de Perovskia atriplicifolia, care impresionează prin florile lila, ce ies în evidență cu frumusețea lor unică. Pentru o notă sălbatică, adaugă Cotoneaster horizontalis, care face fructe asemănătoare celor de măceș, cu deosebirea că sunt mai mici și mai rotunde. Cu siguranță, ele vor deveni atracția principală a grădinii tale, grație formei lor unice.

Plantele prezentate în cadrul acestui articol sunt doar câteva dintre cele care pot fi utilizate pentru amenajarea unei grădini cu piatră, întrucât posibilitățile sunt multiple. Alege-le în funcție de preferințele tale, de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de stilul grădinii pe care vrei să o amenajezi, pentru a-ți crea paradisul verde la care visezi.

Similar Posts