Tendințe pentru articolele de bază care ne schimbă locuința

2 minutes, 22 seconds Read

De la an la an, tendințele se schimbă, iar asta se întâmplă și cu afinitățile și gusturile noastre. Pentru a fi în confort, casa noastră trebuie să corespundă cu personalitatea pe care o avem, însă, cum putem face asta, astfel încât să nu ne îndepărtăm de ceea ce ne recomandă specialiștii ca fiind în armonie pentru decorarea spațiului interior?!

Pentru a nu ne abate de la regulile de bază, există câteva sugestii atunci când vorbim de perdele și draperii – articolele care ies în evidență și dau contur casei noastre – și ar trebui să știm că este recomandat să optăm pentru culori naturale, texturi organice și materiale durabile.

Alegerea culorilor potrivite pentru fiecare încăpere poate influența în mod semnificativ atmosfera și funcționalitatea spațiului, contribuind la crearea unei case armonioase și plăcute.

Pentru draperiile din living, cele mai potrivte culori sunt: nuanțele de maro sau de albastru și verde care creează o atmosferă relaxantă și invită la socializare. Aceste culori sunt versatile și se potrivesc cu diverse stiluri de mobilier și decor.

Pentru dormitor, culorile pastel precum albastru ciel, lila ivoire, gri deschis sunt ideale deoarece sunt nuanțe odihnitoare care creează o atmosferă liniștită și reconfortantă – perfectă pentru somn. De asemenea, aici se poate opta pentru varianta de blackout care, atunci când ne dorim, impiedică lumina să intre în încăpere.

Pentru cei care lucrează de acasă, este important să țină cont că în încăperea destinată biroului este nevoie de luminozitate și nu se recomandă draperiile blackout, ci unele cu opacitate redusă, iar în ceea ce privește culorile, acestea pot fi în nuante de verde, care duc cu gândul la creație și prosperitate.

În bucătărie sunt recomandate nuanțele luminoase pentru o admosferă aerisită, iar accentele de culoare pot adăuga un plus de energie.

Specialiștii din domeniu spun că lungimea este un punct important atunci când vorbim de alegerea perdelelor și draperiilor. Cei de la Anmar Decor, care, de peste 30 de ani, se ocupă cu perdele, draperii și accesorii spun că totul începe de la o măsurătoare corectă care trebuie făcută în cunoștință de cauză. „În primul rând, avem varianta în care perdele/draperiile ating podeaua – aceasta este o opțiune care creează senzația, vizual, de înălțime a spațiului. Apoi, ar fi varianta de perdele/draperii care sunt mai lungi decât necesar și creează un aspect luxos și dramatic. Lungimea ideală depinde și de stilul camerei, zona unde este locuința, dimensiunile ferestrelor și ale încăperii. Este foarte important, însă, să se facă o măsurătoare corectă de către specialiști, pentru a evita un rezultat nedorit”, a spus Ana Constantinescu – Anmar Decor.

Similar Posts