Sfaturi pentru instalarea corectă a ventilatorului de baie: Aspecte importante de luat în considerare

2 minutes, 36 seconds Read

Un ventilator de aerisire pentru baie ar trebui să se regăsească în fiecare casă. Acesta este un dispozitiv practic și modern care îndepărtează umiditatea, mirosul și aburul din baie, permițând accesul aerului filtrat în interior. Prin intermediul acestui proces se îmbunătățește în mod remarcabil calitatea aerului din încăpere.

Care este rolul ventilatorului din baie și de ce este necesar?

Un ventilator de aerisire baie reprezintă un element indispensabil. Acesta nu doar elimină mirosurile neplăcute, ci ajută la îndepărtarea aerului cald și umed din baie, păstrând doar aerul proaspăt și bun de respirat.

La baza formării aerului nociv se află mucegaiul și igrasia iar îndepărtarea aerului cald elimină posibilitatea deteriorării pereților băii.

Pentru a evita orice surprize neplăcute este important să folosești doar ventilatoare de înaltă calitate, pentru că acestea sunt certificate și foarte silențioase. Dacă scapi de umiditate, atunci nu mai există posibilitatea apariției condensului și a mucegaiului, iar aerul pe care îl respiri este proaspăt și sănătos.  

De ce ai nevoie de jaluzele de aer ?

Pentru o bună aerisire a băii este indicat să montați atât un ventilator, cât și  jaluzele. În acest sens, perdelele de aer împiedică apariția curenților de aer și țin la distanță mirosurile neplăcute. În plus, reduc costurile energiei datorită ventilației reduse și măresc gradul de confort. 

Folosind aceste sisteme de ventilație vei beneficia de eficiență maximă pentru o lungă perioada de timp. 

Detalii despre instalarea unui ventilator în baie

Ventilatoarele de aerisire se instalează în apropiere de duș sau cadă, dacă spațiul permite, pentru că aceasta este zona cu cea mai mare umiditate. Este important de știut că montarea ventilatorului se face numai după întreruperea tensiunii de alimentare.

Amplasarea acestuia se face astfel încât conducta de legătură să aibă o rută directă spre aerisirea de perete, pentru a facilita eliminarea aerului umed din interior. În caz contrar, ventilatorul nu va funcționa la randament maxim și se poate forma procesul de condensare.

Instalarea ventilatorului – criterii esențiale demne de urmat

În primul rând, trebuie să desfaci capacul frontal al ventilatorului și vei vedea apoi plăcuța electronică prevăzută cu un potențiometru semireglabil. Folosind cheița din cutie, poți face reglajul de temporizare corespunzător în funcție de cum dorești.

Pasul următor constă în pregătirea locașului din perete destinat montării, pentru ca aparatul să intre ușor, fără să fie forțat. Fixează corect ventilatorul în perete. Un montaj defectuos va duce la apariția unor zgomote neplăcute de la trepidații, astfel că pentru a te bucura de o viață cât mai lungă a aparatului, acesta trebuie să fie bine montat.

În final, închide capacul frontal și pornește ventilatorul, pentru a vedea cum funcționează. Dacă procedura de montare este realizată în mod corect vei observa că totul funcționează în mod optim.   

Similar Posts