truse medicale auto

5 situatii din trafic in care rolul unei truse medicale auto este esential

2 minutes, 35 seconds Read

Traficul rutier, indiferent de locul in care se desfasoara, este un mediu deosebit de imprevizibil. Evenimente nefericite, cum sunt accidentele, pot sa se petreaca oricand, astfel ca participantii la trafic sunt expusi in mod constant unor riscuri. Coliziunile, dar si alte incidente neasteptate obliga soferii sa fie bine pregatiti pentru a face fata situatiilor de urgenta care pot aparea.

In Romania, soferii sunt obligati prin lege sa isi ia anumite masuri de precautie, astfel incat sa poata face fata cu brio in astfel de cazuri. Printre cele mai importante prevederi este cea prin care soferii sunt obligati sa detina in autoturism truse medicale auto autorizate de catre RAR si aflate in termenul de valabilitate. Iata cinci situatii in care continutul unei astfel de truse poate fi salvator.

Truse medicale auto – cinci situatii in care pot fi cruciale

Accidentele rutiere grave – reprezinta cea mai mare amenintare pentru participantii la trafic, deoarece sunt acele incidente cu cel mai ridicat grad de risc. In astfel de circumstante, vitimele pot ajunge sa sufere leziuni variate, de la fracturi si rani deschise, pana la leziuni interne si sangerari profunde. 

Trusa medicala auto este elementul prin care se poate oferi o interventie imediata, prin aplicarea de bandaje care sa controleze sangerarea. Totodata, trusa medicala contine si elemente care pot ajuta cu sustinerea respiratiei, in cazul in care victima intampina dificultati din acest punct de vedere. 

Episoade medicale neasteptate – soferul si pasagerii unei masini pot sa sufere episoade medicale neprevazute, in timpul calatoriilor rutiere. Poate fi vorba despre atacuri de panica, accidente vasculare cerebrale minore sau probleme cardiace. Trusa medicala auto poate contine medicamente, dar si echipamente speciale pentru acordarea primului ajutor.

Arsurile – in cazul in care o masina este implicata intr-un accident care provoaca un incendiu, riscul arsurilor este iminent. O trusa medicala auto trebuie sa contina pansamente sterile, folie termica si alte accesorii medicale care pot sa calmeze durerea si sa protejeze pielea afectata de arsuri pana la sosirea echipajelor de salvare.

Accidente minore – o trusa medicala de prim ajutor poate sa vina drept sprijin si in cazul unor incidente minore, precum lovirea unui obiect fix sau a unui gard. Este posibil ca persoanele implicate intr-un astfel de accident sa aiba nevoie de asistenta medicala, iar trusa auto poate sa ofere materialele necesare pentru curatarea si dezinfectarea ranilor minore, bandaje sterile si alte articole pentru tratarea leziunilor usoare.

Razii ale politistilor – trusa medicala de prim ajutor este obligatorie in cazul tuturor autoturismelor care circula pe drumurile publice din Romania. Astfel, in cazul in care esti oprit pentru un control de catre politisti, iar ei te chestioneaza cu privire la trusa, detinerea acesteia in stare valabila te poate ajuta sa eviti amenzile impuse, in cazul in care trusa nu exista sau este expirata.

In concluzie, cu ajutorul unei truse medicale auto complet echipate de la VESTA, soferii din Romania respecta legea si se asigura ca isi iau o masura esentiala de precautie, atunci cand se inscriu in trafic. Verifica valabilitatea trusei tale, tine cont de data de expirare a acesteia si asigura-te ca o reinnoiesti la timp.

Similar Posts