Afla cum poti schimba atmosfera in locuinta ta

3 minutes, 50 seconds Read

Amenajarile interioare iti dau batai de cap? Nu stii ce piesa e mai potrivita, cum sa o asortezi si ce se potriveste? Lumina este salvatoare atunci cand iti doresti sa creezi iluzii intr-o incapere. Cu ajutorul luminii potrivite, poti schimba aspectul general al unei incaperi si o poti transforma complet.

Alegerea corpurilor de iluminat este un aspect primordial atunci cand vine vorba despre decoratiuni si amenajari interioare. Iti poate fi greu sa te decizi, mai ales cand vine vorba despre iluminat exterior. Totusi, exista cateva idei care te pot ajuta sa iti construiesti un camin primitor si relaxant.

Atunci cand alegi piesele functionale precum mobilierul, geamurile sau usile, te poti orienta spre modele simple. Camera ta nu va fi plictisitoare pentru ca poti accesoriza usor cu elemente de decor, o camera simpla. Va fi ca o panza alba, gata de pictat. Lumina va urma ca un detaliu final care armonizeaza totul.

Cum sa folosesc lumina ca accesoriu?

O unealta de ajutor in proiectele de amenajari interioare este lumina. Fie ca vorbim despre lumina mai puternica, de culori sau intensitati diferite, poate schimba total o camera. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi spre exemplu, un pendul dormitor care sa aiba lumina potrivita pentru dorintele tale.

Exista cateva informatii care te pot ajuta sa iti creezi o imagine despre impactul luminii. Este vorba despre :

Culoarea si intensitatea luminiiBeneficii
Culoarea receConcentrare si atentie
Culoarea caldaRelaxare si odihna
Intensitatea puternicaIn birouri sau biblioteci
Intensitatea scazutaInainte de somn

Iata ca sursele de lumina artificiala nu pot fi omise. Corpurile de iluminat sunt indispensabile pentru functionalitatea lor, insa pot complimenta chiar si cel mai intunecat colt al camerei. Lumina potrivita va diminua toate lipsurile din incapere si va accentua elementele arhitecturale sau piese speciale din incapere.

Lumina schimba totul

Lumina potrivita poate influenta perceptia vizitatorilor asupra unei incaperi. Fie ca este vorba despre aplice sau o lustra led , poti crea o atmosfera relaxanta si primitoare. Corpurile de iluminat adecvate au capacitatea de a crea adancime si de a largi vizual un spatiu ingust. De asemenea, si pentru cele prea inalte sau spatioase.

Cu lumina potrivita, poti crea o atmosfera prielnica pentru concentrare sau distractie. De asemenea, un corp de iluminat potrivit poate accentua orice detaliu pretios din incapere. Fie ca iti doresti sa evidentiezi o piesa veche de mobilier sau un obiect de arta, lumina directionala, spre exemplu, te ajuta.

Invata cum sa folosesti si cum sa pozitionezi sursele de lumina astfel incat sa obtii efectul dorit. In functie de necesitatile dintr-o incapere, de atmosfera pe care vrei sa o conturezi, poti alege mai multe tipuri de lumini. Uite care sunt principalele tipuri de lumini:

  1. Iluminatul ambiental
  2. Iluminatul de lucru
  3. Iluminatul de accent

Poti obtine un rezultat dorit cu putine elemente

Procesul de amenajare poate fi coplesitor cateodata. Uneori simti ca nu mai stii ce se potriveste, cum sa armonizezi elementele si ce sa mai faci. Totusi, iti doresti un suflu proaspat si nu vrei sa ratezi atmosfera primitoare pe care o vei crea. Atunci cand iti doresti sa creezi un ambient placut, pasii simpli te ajuta.

Armonizeaza piesele decorative cu cele functionale, simple. Nu incarca prea mult locuinta, ai nevoie de odihna si trebuie sa te simti relaxat si confortabil. Elementele minimaliste, daca sunt pe placul tau, te pot ajuta sa obtii rezultatul dorit. Poti completa aceste piese cu elemente de decor, cu lumina potrivita.

Atunci cand te afli la inceput, e bine sa stabilesti cateva aspecte care te vor directiona. Asa vei urma un plan bine pus la punct si vei organiza totul mai usor. Uite ce sa stabilesti mai intai:

  • Paleta cromatica a incaperii
  • Masuratorile si dimensiunea camerei
  • Sursele de lumina naturala si artificiala

Lumina potrivita si decoratiunile interioare

Atunci cand iti doresti un efect spectaculos, chiar daca vorbim despre pereti albi, mobilier simplu si putine elemente de decor, lumina e cheia. Vei accentua chiar si cele mai drepte linii, texturile obisnuite dar si mobilierul clasic. Fiecare element in parte poate fi evidentiat cu o lumina buna.

Tot ce trebuie sa faci este sa stabilesti unde anume ai dori sa adaugi un plus si cat de multe schimbari vrei sa faci. Incepe cu elementele simple si functionale si apoi directioneaza lumina de accent asupra lor. Vei obtine un efect spectaculos si vei reimprospata chiar si cea mai intuencata incapere.

In locuinta proprie, te poti bucura de un decor de revista dar si de o atmosfera familiara, primitoare. Casa ta este sanctuarul tau, locul unde te odihnesti si te relaxezi complet. Lumina ambientala si corpurile de iluminat potrivite pot face asta pentru tine. Alege ceea ce se potrivieste sitlului tau si bucura-te de rezultat!

Similar Posts